Bing flyter av gårde

Arbeid av Dinamo

For noen uker siden debuterte den første Telenor-filmen fra Dinamo, frontet av forfatter Roy Jacobsen. Nå kommer oppfølgeren med fremtidsguru og jusprofessor Jon Bing i hovedrollen.

For noen uker siden var det Roy Jacobsen som undret seg over hvordan verden har forandret seg og om ting var lettere før eller ikke. Jon Bing undrer seg over hvor det blir av vår kollektive hukommelse i en digitalisert hverdag.

 – Minnene våre, enten det er bilder, brev eller notater, er det aller viktigste vi har, sier Ivar Vereide, faglig leder i Dinamo og tekstforfatter på filmen.

– Etter at mye er blitt digitalt står mange mennesker i fare for å miste det dyrebareste de eier. Ikke i en brann, men kanskje bare ved å få PC´en stjålet. Om noen år vil også mange av de tekniske formatene som i dag er vanlige kanskje ikke være avspillbare. Dette er ting ikke folk tenker over som vi ønsker å minne dem på muligheten av å kunne gjøre noe med.

Den kollektive hukommelse Det gjelder ikke bare folks private minner, men også våre kollektive hukommelse, mener Runar Pahr Andresen, markedsdirektør i Telenor.
– Når offentlig korrespondanse i stadig større grad skjer via sms og e-post som ikke arkiveres, vil fremtidige historikere miste verdifull innsikt.

Flyt handler blant annet om å sove bedre om natten fordi du vet at minnene dine er trygge.
– Telenor utvikler stadig flere produkter og tjenester som har til hensikt å sikre trygg og sikker bruk av kommunikasjonsløsninger, sier Andresen.

Gruppen i Dinamo som har jobbet ut den nye filmen er kreativ leder og tekstforfatter Ivar Vereide, art director Henrik Sæther, rådgiver Anders von Krogh, prosjektleder Ingunn Kristensen og byråprodusent Tonje Østbye

Produksjonsselskap har vært 4,1/2 med regissør Marius Holst og produsent Håkon Øverås i samarbeid med Storm Studios: (vfx & animasjon), Toxic (3d packshot) og Qvisten (Pop-up modell).

Ansvarlige hos Telenor er markedsdirektør Runar Pahr Andresen, Hege-Cecilie Hildeng og Jannicke Bache-Wiig.

Kommentarer

Mathias Haddal Hovet

9 år, 3 måneder siden

Enig med siste taler. Men for all del: Hurra!

Frederik Horn

Daglig leder i JCP PR & Advertising

9 år, 3 måneder siden

Bing i elefantpysj funker det og :-)

Morten Halvorsen

Creative Director i Ming New York

9 år, 3 måneder siden

Enig med det Mathias er enig med. Bortsett fra det syntes jeg disse filmene er utrolig fine.

Mads Løken

manusforfatter i Freelance

9 år, 3 måneder siden

Hehe. Enig med Espen.
Nydelig film helt til "Vi kaller det flyt." Blæh.
Sikkert en (lang og) god forklaring på hvorfor Telenor kaller det flyt, men meg sier det bare at Telenor kaller uro for flyt, og det gjør lite inntrykk merker jeg.
Men for all del: Hurra.

Tore Woll

Kreativ leder i Tante Randi Reklamebyrå

9 år, 3 måneder siden

Det er Telenor som står som avsender, og jeg som alle som ser filmen, ser Flyt i sammenheng med Telenor. Men ja, du kan selvfølgelig velge å stille spørsmålet via hva Dinamo har gjort for Telenor, hvis man har lyst til å "kverulere".

Tore Woll

Kreativ leder i Tante Randi Reklamebyrå

9 år, 3 måneder siden

Veldig fine, rørende og nære filmer. Varme historier, og utrolig deilig og analogt fortalt. Som reklame håper jeg at det snart skal gå opp et lys for meg - for jeg henger ikke med på budskapet - hva er det Telenor egentlig vil at jeg skal synes om dem? Mulig at dette med flyt må innarbeides, men frem til nå er dette utrolig vakre produksjoner, som engasjerer meg såpass at jeg i det hele tatt gidder å la meg forvirre over budskapet. Håper det lander snart, for det har tatt veldig fint av.

Espen Bjarnø

CTO i Movi Tech AS

9 år, 3 måneder siden

Bing i romdrakt gjorde dagen for meg. :)

Lars Bie

9 år, 3 måneder siden

Nydelig film - ubegripelig budskap.
Men den forrige skjønte jeg enda mindre av, så det går ihvertfall i riktig retning.
Woll; går du ikke litt rundt grøten når du spør hva Telenor vil at du skal synes om dem? Du burde vel kanskje heller spørre hva Dinamo vil at du skal synes om Telenor. Det er jo de som har utviklet denne kommunikasjonen i kraft av å være "eksperter" på området. Riktignok med sistnevntes velsignelse, men allikevel...
Uansett; all honnør til Holst !

Christian Bråthen-Nordland

Kreativ leder i S & B-N

9 år, 3 måneder siden

Elsker de nye Telenor filmene. Ekte og varme.
Fantastisk bra levert.