Hamar kulturhus i ny skrud

Arbeid av Tank Design Oslo

Hamar kulturhus har offisiell åpning i 2014 og vil være et kraftsenter for kunst og kultur i innlandet. Tank design står bak identitet og logo.

På 14.000 kvadratmeter i Hamar sentrum vil utøver møte publikum, ung møte gammel, profesjonell møte amatør og folkelighet møte elite. Og kunst, musikk, dans, teater, litteratur og film samles under ett tak for felles inspirasjon og synergi.

Hus til inspirasjon

Arkitekturen reflekterer den åpne holdningen mellom befolkning og kultur et anlegg som integreres godt i eksisterende byplan og arkitektur. Huset og dets kvaliteter ble en viktig inspirator for identiteten. Logoen er inspirert av kulturhusets arkitektur, transparens og åpenhet og Tanks visjon ble å forene ikonifisering av bygget, akronymet HK og samtidig gi de seks ulike kulturuttrykkene muligheten til å gjøre logoen til sin. 

Lesningen av bygget er tydelig for den som kjenner arkitekturen – volumet og den monumentale trappen. Ved å belyse en eller flere av elementene i logoen har man mulighet for dynamisk og fleksibel bruk. Identiteten skal ikke bare snakke til kultureliten, men også engasjere folk flest. Det krever en identitet med universell appell og tidløst uttrykk.

Kommentarer

Stephan von Simson

Grafisk designer i State

4 år, 5 måneder siden

Grattis med 100% perfekt logo! Synlig, spennende og ikonisk – en instant classic i mine øyne!

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.