Rislunsj redder dagdrømmen

Arbeid av Släger Kommunikasjon

En nettserie fra Rislunsj om hvorfor du bør unne deg en liten dagdrøm.

Er det lettere å få seg kjæreste om du dagdrømmer? Blir du mer kreativ? Og har miljøet du tilhører noe å si for dagdrømmeren i deg? Dette er bare noen få av spørsmålene komiker Henrik Thodesen prøver å få svar på i «Redd dagdrømmen».

Dagdrømming gjør deg smartere

Forskning viser nemlig at mennesker som er flinke til å la hjernen gå inn i dagdrømmens pausemodus er mer selvbevisste og reflekterte. I tillegg finnes det undersøkelser som hevder at dagdrømming er essensielt for utviklingen av en sunn og velfungerende hjerne, og at pauser i hverdagen er viktigere enn mange kanskje tror.

Noen bruker disse pausene til å dagdrømme, men flere og flere lar mobiltelefoner, nettbrett og andre duppeditter ta kontroll over dagdrømmingen. Dette er en utfordring for dagdrømmen, men også for samfunnet som helhet. Og det er her Rislunsj kommer inn i bildet.

Rislunsj fremkaller dagdrømming

– Selv om du kanskje ikke tenker over det, gir Rislunsj deg faktisk mulighet til å la tankene vandre. For når begge hendene dine er i bruk, er det verken plass til mobiltelefoner eller nettbrett i dem, noe som fremmer dagdrømming. Samtidig tar det ca. fire minutter å spise en Rislunsj, like lenge som en episode av «Redd Dagdrømmen», sier Camilla Heggelund, senior merkevaresjef i TINE.

Samtlige episoder skal, ved hjelp av dyktige forskere og fagfolk, formidle hvorfor det er viktig å dagdrømme.

Underholdende alvor

– Da vi innså hvor truet dagdrømmen faktisk er, ble det naturlig for Rislunsj å gjøre sitt for å prøve å redde den. Samtidig vet vi at målgruppen er i ferd med å blokkere ut reklame, og hadde lyst til å lage kommunikasjon som fortjener å deles, og som fungerer i en verden der brukerne vasser i innhold. Derfor endte vi opp med en nettserie som peker på de alvorlige utfordringene knyttet til dagdrømming på en humoristisk måte, fortsetter Heggelund. 

Fruktbart samarbeid

Redd dagdrømmen er utviklet etter en idé av Släger Kommunikasjon. Den er også et prakteksempel på godt samarbeid mellom flere byråer. Pryserfilm med Patrik Syversen i registolen, Spindel, Mediacom og Rislunsj har alle bidratt til sluttresultatet, i tillegg til frivillige forskningsobjekter, engasjerte studenter og entusiastiske fagfolk.

Å unne seg en liten dagsdrøm kan altså gjøre deg mer skjerpet, i tillegg til å ha positiv innvirkning på fremtiden. Derfor er den også noe vi bør strebe etter. Og det er gode nyheter for Rislunsj.

Finn ut mer på: tine.no/rislunsj.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.