
Siden 1961 har Bokklubben spredt leseglede i Norge. Nøye utvalgte bøker har dumpet ned i nordmenns postkasser og vi har lært om verdien av å lese og snakke sammen om det vi har lest. Verden har dog endret seg betraktelig siden sekstitallet, og med tiden og endringene har Bokklubbens posisjon blitt svekket. Verdiforslaget ble utydelig, medlemstallene sank og omdømmet frynset seg i kantene. Det var på tide å bla om og starte på et nytt kapittel.
Bokklubben trengte en revitalisering. Da de kom til Netlife, ønsket de seg flere og mer engasjerte medlemmer og en mer moderne og tiltalende merkevare.
– Vi startet en strategisk prosess sammen med dem for å forstå hva en moderne bokklubb er. Forenkle og rendyrke, sier Sissel S. Johannessen, senior designer i Netlife. – Vi ville sette leseopplevelsen og fellesskapet i sentrum og gjøre Bokklubben til mer enn enda en nettbokhandel.
Mindre kampanje, mer litteratur
Bokklubben hadde mistet litt av retningen, og fokuset var i stor grad på kampanjer, salg og tilbud, som en vanlig nettbutikk. Nå skal de gjenopprette forståelsen av hva en bokklubb egentlig handler om – å skape fellesskap og leseglede.
Bokklubben trengte å rendyrke litteratur og bokklubb som produkt, og skape ekte verdi for medlemmene. De vil inspirere medlemmene sine til å lese mer og oppdage nye bøker. Gjennom å tilby et kuratert utvalg bøker, inspirerende redaksjonelt innhold og spennende arrangementer og aktiviteter skal Bokklubben bli mer relevant.
For å være en troverdig avsender må Bokklubben tre inn i rollen som en veileder, som kan gjøre det enklere å navigere i bøkenes verden og oppdage nye forfattere og sjangere.
Slik skal Bokklubben bli noe mer enn bare en leverandør av bøker. De blir en destinasjon for litteratur og leseglede, et sted der mennesker kan dele sin kjærlighet til bøker og oppdage nye skatter i bokverdenen.
En visuell identitet forankret i bøkenes historie
Nettopp kjærlighet til bøker står sentralt i Bokklubben. og det var derfor naturlig å forankre den visuelle identiteten i både Bokklubbens egen historie og bokas historie. De har fått en identitet som hinter til historien og respekterer tradisjoner, men modernisert for fremtidens behov. Den visuelle identiteten inviterer inn til en verden av lesing, gjennom typografi, enkel fargebruk, tydelige layoutprinsipper og illustrasjoner inspirert av utrykket i klassisk bokdesign.
Bokklubben har fått en brukervennlig og fleksibel visuell identitet som skal kunne appellere til alle, fra barn til voksne. Den har en tydelig karakter som støtter en sterk tilstedeværelse og et gjenkjennelig uttrykk på tvers av fysiske og digitale flater.
— Det har vært en fryd å jobbe med Netlife for å gjenoppfinne Bokklubben for en moderne tid. Teamet har hatt en dyp respekt og forståelse for vår lange fartstid og etablerte merkevare. Samtidig har de på alle punkter turt å utfordre oss og stille spørsmål ved selvforståelsen vår og enkelte internt etablerte sannheter, sier Ingeborg Volan, direktør i Bokklubben.
Involverte byråer

Sissel Johannesen
Senior designer / strategisk rådgiver
Kaja van Domburg
Designer
Daniel Jacobsen Hasan
Senior interaksjonsdesigner
Emilie Samuelsen
Interaksjonsdesigner
Involverte
Bjørn Brochmann
Illustratør
Ingeborg Volan
Administrerende direktør i Bokklubben
Arnbjørn Marklund
Medlems- og markedssjef i Bokklubben
Mandy-May Jolie
Digital leder i Bokklubben
Heidi Downham
Grafisk designer i Bokklubben