Fra Screenplay til McCann: Et drama i én akt

Øivind Kristiansen går fra Screenplay til McCann, og starter i team med Øistein Markus Holm. Les om duoens første dag på jobb sammen.

Først til den obligatoriske bifallsytringen fra Kristiansens nye sjef, administrerende direktør i McCann, Marit Høvik Hartmann.

– Som alt annet i vår bransje, er også retailfaget i kraftig endring. Som forbrukere er vi trøtte på all skrikingen, og autopiloten er på når vi er i butikken. Helt til vi møter på kommunikasjon som sjarmerer oss, pirker borti nysgjerrigheten vår eller gir oss umiddelbar nytte. Når vi nå skulle styrke retailkompetansen i McCann, så vi etter folk som kan engasjere, og som liker å ta shoppere på alvor. Og så måtte vi finne en som holder ut energinivået til Øistein, for han er veldig ivrig, sier Høvik Hartmann.Fingerspitzengefuhl. Øivind Kristiansen (t.v.) kommer fra Screenplay og har tidligere jobbet i Virtual Garden. Han har ifølge sin nye arbeidsgiver bred retailerfaring, og er «digital til fingerspissene».

Øistein Markus Holm har rukket å jobbe i McCann i snart et år, og har allerede gjort seg bemerket med kampanjer for Kamille, Diplom-Is og Hotel Cæsar.

– Øivind begynte 1. august, og oppdragene til Øi2 står allerede i kø. Vi gleder oss til å få ting på lufta, avslutter Høvik Hartmann.

Kontorstolen. Kreatørene selv gjenskaper her den første dagen sammen i denne medrivende énakteren:

«Du skal sitte her.» Øistein peker på plassen ved siden av seg. Den er nyvasket og klargjort med en datamaskin, et lite informasjonsskriv og en blomsterbukett fra HR.

«Kult!» Svarer Øivind og tar av seg jakka. «Gleder meg til å prøve stolen. Den ser jo megadigg ut!»

«Ja, det er den! Vi har noen andre stoler her på huset også, som visstnok skal være bra for ryggen, men de er ikke like lette å slappe av i.»

Øistein lener seg nonchalant tilbake i sin egen stol for å demonstrere akkurat hvor mye han er i stand til å slappe av.

«Bare en måte å finne ut dette på!« Øivind hopper ned i stolen med et lurt smil. «Ja, den var ikke så dum den her, men … »

Øivind ser ned i pulten.

«Det er noe du ikke vet om meg. For noen år siden hadde jeg litt ryggproblemer … »

Øivind stopper opp og svelger litt før han fortsetter. «Jeg vil gjerne prøve den spesialstolen også, hvis det er greit?»
«Jada, dette er helt opp til deg! Vent litt så skal jeg hente en av spesialstolene.»

Øistein spretter opp og blir borte. I mellomtiden studerer Øivind skrivet som ligger på pulten hans.

«Jammen meg mye å sette seg inn i når man skifter jobb,» tenker Øivind, mens han pugger de nye passordene. Før Øivind rekker å studere arket ferdig, er Øistein tilbake med spesialstolen.

«Sånn. Prøv denne spesialstolen her og si hva du synes.»

Øivind setter seg i spesialstolen. «Hmmm … jeg skjønner hva du mener … sikkert veldig god for ryggen, men man sitter liksom litt vaklende i den. Jeg går for den du hadde satt frem i utgangspunktet. Den du anbefalte.»

«Bra.» Sier Øistein «Nå føles det liksom som om vi kjenner hverandre litt bedre.»

«Enig.» Sier Øivind med en lettet mine i ansiktet. «Da kan vi jo begynne å jobbe da!»

«Jepp« sier Øistein. «Men forresten … » Han ser på Øivind og smiler. «Velkommen a!»

«Thanks» svarer Øivind. «Thanks.»


Annonse: