– Jeg falt pladask

Grafisk designer og illustratør, Viktor Sakshaug, fremsnakker blant annet identiteten til en kiosk på Rosenhoff i ukens Kudos.

Viktor Bilde
Viktor Sakshaug.

BIO

Viktor Sakshaug har fagbrev som grafisk designer, og jobber freelance som illustratør og UX designer. De siste to årene har han begynt å videreutdanne seg til å bli møbeldesigner

– Takk for så fine ord, og stafettpinnen Jacob! Ta en tur til Gøteborg sammen?

Fortell om én eller flere norskproduserte jobber du er glad i

– Fra et lite hus rett ovenfor Carl Berner krysset serverer Rosenhoff Kiosk napolitansk pizza fra vedfyrt ovn. Jonas Vetlesen har utviklet identitet, nettside og merch, og Sofie Ramstad har illustrert. Et stramt og samtidig lekent uttrykk som passer stedet meget godt, og jeg falt pladask for bruken av 3D Lidar scan. Veldig gøy og god idé! Rosenhoff Kiosk pusser for tiden opp, men jeg gleder meg til gjenåpning, kanskje med enda mer av identiteten din, Jonas?

Rosenhoff 2
Rosenhoff 4
Rosenhoff 5

– Et godt system og godt konsept, kombinert med godt grafisk og redaksjonelt håndverk? Ja takk! Redesignet til SDG av Fagbokforlagets fagbøker knyttet til yrkesfag er alt dette. Et fleksibelt design som er rent, men samtidig rikt på identitet og karakter. Fine farger!

Yrkesfag Fagbokforlaget SDG 1
Yrkesfag Fagbokforlaget SDG 2
Yrkesfag Fagbokforlaget SDG 4
Yrkesfag Fagbokforlaget SDG 5

Nevn et eller flere inspirerende internasjonalt/utenlandsk arbeid du gjerne skulle ha lagd selv

– Dette kan vel kalles en slags overgang fra Norge til utlandet. Bee Home er et open source prosjekt som lar deg tilpasse, visualisere og laste ned ditt eget biehus som du kan ta med til et «makerspace» og få bygd. Prosjektet er et samarbeid mellom Bakken & Bæck, Space 10 og designer Tanita Klein. Resultatet er en brukervennlig plattform med en helhetlig estetikk og et elegant produkt, som fremmer et viktig formål. Hvem får vel ikke lyst til å ha et sånt biehus i hagen? Full pakke!

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Jeg vil gjerne sende stafettpinnen videre til Vetle Majgren i SDG. Han er en meget dyktig grafisk designer, som garantert har noen godbiter på lager. Vetle, lykke til!