Anorak beste norske byrå i Epica

Konkurransen som juryeres av reklamejournalister delte ut syv gull til norske byråer i årets konkurranse. Tre av dem gikk til Anorak for TV 2-radiokampanjen «The Sorry Hymns».

Mightbecoming
Det ble enda en internasjonal pris på Sollin Sæle og #Beholdoslo i Epica Awards. Sæle jobber i dag som kreatør i Anorak.

Epica er en kreativ konkurranse som skiller seg ut i den forstand at juryen ikke består av fagfolk fra reklamebransjen, men av bransjejournalister og -redaktører fra hele verden, og i Norge er det Kampanje.com som er representert.

Norske byråer tok seg en god jafs av shortlisten i år, med 21 nominasjoner, og det har nå resultert i syv gull, tre sølv og syv bronse, i alt 17 priser. Dette ifølge Kampanje.

Anorak vant tre gull for TV 2-radiospottene «The Sorry Hymns», samt en bronse for Amnesty-jobben «The Land of Absurdity». «The Sorry Hymns» ble laget i samarbeid med Både Og, og den gikk under navnet «En parmiddag» da den ble lansert høsten 2019 for det som da het TV 2 Sumo Sport (i dag TV 2 Play) .

TRY vant nest mest av de norske byråene med et gull og fire bronse. Gullet ble tildelt «The Trash Collection» for IKEA, mens det ble bronse på «Old Friends» for Lilleborg, «Welcome til Haalaand» for Norsk Tipping, «Holding Out for a Hero» for Equinor og «Smart Boat» for REMA 1000.

Apriil vant både et gull og et sølv for DM-jobben «Handle With I Don’t Care» for Strahl, den samme jobben som vant Brings DM-pris i Gullblyanten i oktober.

Den ble nok en pris til Sollin Sæle og #beholdoslo, som vant gull for «Might Be Coming Soon» for den lokale handelstanden i Thorvald Meyers gate.

Det ble også et gull for «Titanic Speed Date», POLs humørfylte jobb for Fjord Line som har sanket en rekke priser og nominasjoner i løpet av året.

ANTI vant både sølv og bronse for «The Bumpy Road Music Box» for NAF, jobben som gir en stemme til de som er hardest rammet av dårlig vedlikehold av veiene i Norge, altså veiene selv.

Per Høj har vunnet sølv for «Every Moment Counts», en jobb der Helsedirektoratet ønsker å få folk til å forstå at en demensdiagnose ikke er slutten.

Det ble også en pris i form av en bronse på Morgenstern og deres «Leave The Nest» for Finn.no, jobben som kom som lynrask respons da det ble kjent at KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad fikk gratis pendlerbolig av Stortinget, samtidig som han var folkeregistrert hjemme hos foreldrene.