Ni Epica-medaljer til norske byråer

TRY og Pol kom best ut av de norske byråene med henholdsvis fire og tre priser i Epica Awards, mens Anorak og Publicis Kitchen ble hedret med én pris hver.

01 Forside Toppbilde IKE Ax
IKEAs utendørskampanje «The Bästis Billboard» fra TRY vant sølv i kategorien Media Innovation i Epica Awards.

Tidligere i høst fikk reklame-Norge 20 nominasjoner i Epica, den årlige internasjonale kreative prisen hvor det er bransjejournalister som sitter i juryrommet. Nå er resultatet klart, og ni arbeider fra norske byråer har klart å skvise seg gjennom det berømte nåløyet.

TRY hadde åtte nominasjoner fordelt på fem arbeider, og endte opp med to sølv og to bronse: Sølv for «Livet er ikke en IKEA-katalog», sølv for «The Bästis Billboard», også den for IKEA, bronse for Volkswagen-jobben «Das Chair» og bronse for «The Mental Advisory Label» for Verdensdagen for psykisk helse.

POL hadde fire nominerte jobber, og fikk priser for tre av dem: Sølv til «Father Christmas & Mother Earth» for Posten, bronse til «BFFs of Carriage 4» for Vy, samt bronse for «Save the Imagination» for Redd Barna.

Anorak, som på forhånd hadde to vinnersjanser, endte opp med bronse for fjorårets julefilm fra KLP, «Thanks for Sharing», mens Publicis Kitchen vant bronse for sin ene nominasjon, «Dumpster Deli» for Framtiden i våre hender.

De øvrige nominerte (og ikke-premierte) var: Morgenstern med tre shortlist-bidrag fra FINN: «Henta sjøl» fra Fiks Ferdig-kampanjen og «The Second Hand World Cup», sistnevnte nominert to ganger. WAL var på shortlist med «The Outsiders» for Coop, mens Nosleeptillbrooklyn gjorde sin debut som Epica-nominert med «The Environmentalist» for Agder Kollektivtrafikk.

Den ene nominerte TRY-jobben som ikke ble premiert var «This Campaign Doesn’t Exist» som er en del av DNBs #Huninvesterer-univers. Fra POL var det «Grandma and the magic locker» for Posten som led samme skjebne. Det ble heller ingen premie på Anorak og Gjensidige Forsikring som var nominert med «Drive Like a woman».

Kreativt Forums Victoria Asmerom Bratli representerte Norge i årets Epica-jury. Hun har ikke vurdert de norske bidragene.